Barnehagesvømming gir mulighet for en tidlig start av svømmeopplæring. At mange barnehager nå tar i bruk denne muligheten som fylkesmannen har lagt til rette for er kjempeflott. Barnehagesvømming har som mål å gi barn i alderen 4-6 år trygghet i vann. En tidlig start med svømmeopplæring er superviktig.

Hvordan kan min barnehage får svømmeopplæring ?

Alle barnehager kan søke fylkesmannen om midler for vanntilvenning og svømmeopplæring for barn i alderen 4-6 år. Kunnskapsdepartementet tildeler midler for å stimulere kommunene til å gjøre en ekstra innsats rettet mot barns svømmeferdigheter.

Svømmekurs for barn - instruktør
Svømmekurs for barn – instruktør

Hva må barna ha med ?

  • Badedrakt eller badebukse
  • Badehette, vi anbefaler tøy eller nylon for å unngå lugging
  • Håndkle
Badehette til barn - havfrue
Badehette til barn – havfrue

Hvordan gjennomføres barnehagesvømming ?

Barnehagens ansatte følger barna fram og tilbake til svømmetimene, og har ansvar for barna i garderoben. Underveis i svømmetimen hjelper barnehagens ansatte de som må på do eller trenger annen ekstra oppfølging. All undervisning vil holdes av Squatina sin instruktør. Målet for barnehagesvømming er at alle barna skal bli trygge i vannet gjennom vanntilvenning samt å ha det gøy i vannet. Kursene går kun på dagtid i barnehagenes åpningstid

Kort oppsummert om barnehagesvømming :

Hvordan kan vi få barnehagesvømming ?

Alle barnehager har rett til å søke fylkesmannen om midler for vanntilvenning og svømmeopplæring for barn i alderen 4-6 år. Vi ordner kursprogrammet og videre opplæring.

Hva må barna ha på seg ?

Badetøy (badedrakt/bukse og håndkle) dekker det meste.

Hva er målet med barnehagesvømming ?

Målet for barnehagesvømming i regi av oss er at alle barn skal bli trygge i vannet, dette får vi til gjennom vanntilvenning samt lek og morro.Svømmekurs for barn - lek med instruktør