Å velge riktig svømmekurs kan være litt forvirrende. Men tar du utgangspunkt i alder, er du godt på vei. Både babysvømming og barnesvømming er som regel oppdelt i alderstrinn. Dette er selvfølgelig kun veiledende siden barn kan være veldig forskjellige. Ta kontakt med instruktør så får du god hjelp til å velge riktig svømmekurs.

Babysvømming 3-12mnd

Grunnleggende vanntilvenning, gjøre babyen kjent og glad i vann. Det fokuseres på det lille sjarmtrollet og det gis masse oppmerksomhet og ROS. Det brukes sanger og lek for å venne til babyen.
Siden alle er vektløse i vann får babyen muligheter til å gjøre bevegelser i som den ikke klarer å gjøre på land. Babyen får en psykisk stimulering, så vel som at du som forelder kan få en sunn avkobling og sosialt samvær i samme slengen.
Husk at dette er IKKE et «dykkerkurs».

God avkobling for mor og barn
God avkobling for mor og barn

Babysvømming 1-2 år

Passer både for de som tidligere har deltatt på babysvømming eller aldri gått kurs. Her er det mye sang og barnet er i fokus hele tiden. Bruker sangen til å leke oss gjennom enkle øvelser som barnet mestrer selv, de blir trygge i vannet. Enkelte ganger hender det at barnet kanskje bare vil gjøre sine egne ting og det skal man lytte til. Her er alt tilrettelagt på barnets premisser, det skal være kjekt på kurs og en skal ALDRI tvinge barnet til noe det ikke har lyst til selv.

En glad baby i vannet
En glad baby i vannet

Småbarn 2-4 år

Vi synger enkle barnesanger som barnet kjenner igjen. Øver på crawl beinspark, hopper fra kanten og lærer barnet å bruke bassengkanten ved å komme seg opp og ned i bassenget. På denne måten blir de tryggere på seg selv og blir også fortrolige med å få vann i ansiktet. Denne aldersgruppen kan til tider være krevende. Som foreldre er det derfor viktig at barnet selv får være med å bestemme hva, hvor og når det vil ta del i det som skjer på kurset – å pushe barnet hjelper ikke. Barnet vokser på å mestre selv og blir trygge i vannet. Enkelte ganger hender det at barnet kanskje bare vil gjøre sin egen ting og det skal man lytte til og selvfølgelig gjøre.

Baby sitter på kanten
Baby sitter på kanten

Barnesvømming 4-6 år

Dette er en viktig alder hvor man som forelder bør ta tak i det med å få barnet sitt tryggere, gladere og flinkere når man er i vannet. Alle barn skal ha svømming på skolen så vær tidlig ute og lær barnet ditt å bli trygg i vann, svømmeferdigheten kommer av seg selv etter hvert. Vi øver på rygg/mage flyt, å svømming alene med flytepinne, hoppe fra kanten. Barnet må følges av en voksen. Kurset passer også om barnet sliter med vannskrekk.

Svømming med flytepinne
Svømming med flytepinne

Barnesvømming 5-7 år

Vi øver på rygg/mage flyt, crawl svømming, stup og dykking etter dykkepinner. På dette kurset blir dykkermaske og svømmebriller brukt. Målet er å lære barnet crawl svømming. For de som sliter litt med vannskrekk eller henger litt etter i svømmeundervisningen på skolen anbefaler vi dette kurset på det varmeste. Barnet må følges av en voksen i bassenget.
Alderstrinn for kurset er kun veiledende, ta kontakt dersom du er i tvil om hvorvidt kurset passer for ditt barn.

Barnesvømmer som dykker etter pinne
Barnesvømmer som dykker etter pinne

Barnesvømming 6-12 år

Passer perfekt dersom du ønsker at ditt barn skal bli mest mulig svømmedyktig for alderen. Kurset er tilrettelagt for barn som sliter med svømming i skolen hvor de «henger» litt etter. På kurset går vi gjennom de ulike svømmeteknikkene som bryst, crawl og rygg. For å gå dette kurset er det viktig at barnet kan holde seg flytende og «kan» litt svømming fra før. Barnet følges av en voksen i bassenget. Alderstrinn for kurset er kun veiledende, ta kontakt dersom du er i tvil om hvorvidt kurset passer for ditt barn.

Barnesvømming med svømmebriller
Barnesvømming med svømmebriller

Vanntilvenning for voksne

Har du vannskrekk, er utrygg på deg selv eller skulle ønske du kunne nyte vannets gleder mye bedre ? Da er dette kurset for deg. Kurset passer for deg som ikke kan svømme, kan litt eller bare vil bli tryggere. Målet med kurset er å overvinne frykten og gjenvinne selvtillit i vann.

Vanntilvenning for voksne

Vanntrening for voksne

Vanntrening passer godt for mosjonister, pensjonister, revmatikere, funksjonshemmede, de med skader/plager, idrettsskader, folk under opptrening/restitusjon etc.
Øvelsesutvalget er variert der vi bla. fokuserer på trening av bevegelighet, styrke, koordinasjon og utholdenhet. Du bestemmer selv intensiviteten. Ønsker du å være med kun for å nyte det varme vannet, er du selvfølgelig hjertelig velkommen.

Vanntrening for gravide
Vanntrening skal ha en positiv og lindrende effekt for spesielt rygg og bekkenplager, samtidig som det også kan virke forebyggende.

Vanntrening for gravide

Passer for både førstegangsfødende og flergangsfødende. Vanntrening er en perfekt treningsform for gravide, spesielt om du sliter med rygg- eller bekken plager. Treningen kan egne seg for gravide med lette rygg- og bekkenplager. Forskningsstudier fra Sverige viser at vanngymnastikk kan redusere ryggplager for gravide. Det varme vannet mykgjør muskulatur og gjør det lettere å jobbe med kroppen.
Motstand i vannet gir fin styrketrening samtidig som treningen er skånsom.
Vektløsheten i vannet gir leddene avlastning og er særlig gunstig for gravide med rygg-/bekken plager.

Vanntrening - godt for bekkenplager
Vanntrening – godt for bekkenplager