Finner du ikke svaret her, så er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss. Du når oss på post@squatina.no eller Silje på Messenger . Vi svarer så fort vi kan.
Svømmeanlegg har i tråd med gjeldende forskrift allerede svært strenge krav til renhold og hygienetiltak for å opprettholde normal drift. Likeledes er det strenge krav til vannbehandling, noe som gir liten risiko for smitte via bassengvann. Det er derimot utfordrende å forhindre kontaktsmitte/dråpesmitte gjennom avstandsbegrensning og forsterket renhold i svømmeanlegg. Spesielt utsatte områder vil være i ankomstområder, garderober og dusjanlegg. De tre grunnpilarene for å bremse smittespredning er:
Personer med symptomer på covid-19 skal ikke være til stede.
God hygiene (håndhygiene, hostehygiene samt unngå å ta seg til ansiktet med hendene).
Badebleier bør benyttes for å hindre lekkasjeuhell i vannet. Samme krav til avstand og hygiene som andre brukere. Stellebenker bør vaskes med såpe og vann mellom hver bruker, og det må være tilstrekkelig avstand mellom stelleplasser (minimum 1 meter).
For ordinære kurs anbefales det samling av maksimalt 20 personer i en gruppe. For voksne gjelder avstandsanbefalingen om minst 1 meter mellom personer, også innad i gruppen. Dette gjelder både innendørs og utendørs. Barn og unge under 20 år kan unntas fra avstandsanbefalingen der det er nødvendig for normal utførelse av kurset. Det anbefales da minst mulig miksing mellom de faste gruppene.
Du møter opp ca 15 min før kurset starter, dette er tidsnok for de fleste til å skifte om i garderoben. Av hensyn til de som allerede oppholder seg i bassenget er det viktig at du ikke kommer inn i hallen før ditt kurs starter, å oppholde seg inne i hallen utenom din kurstid er derfor ikke tillatt. Man skal møte til kurs med en mett og uthvilt baby, amming bør ikke skje rett før man går i bassenget. Dette for å redusere faren for gulping når vi er i bassenget.
Nei, engans bleier er IKKE tillatt så man skal bruke badetøy på babyen i bassenget. Stelle matter finnes i garderobene til babyene. Ta med et lite håndkle til stelle matten og et badehåndkle til å ha rundt babyen når man går fra garderoben og inn til hallen.
Under finner du et eksempel på badebleie.
Ja, ALLE skal dusje UTEN badetøy før man går i bassenget. Sminke er FORBUDT da dette fører med seg bakterier i bassenget og det vil man ikke at babyen skal få i seg.
Ja, badehette er påbudt i Slettebøhallen (Egersund) for alle voksne og barn med hår, baby er unntak.
I Lundbadet på Moi er det frivillig å ha badehette, men langt hår må være oppsatt i strikk. Vi anbefaler alltid badehette.
Timer som ikke blir benyttet, refunderes ikke og kan ikke tas igjen. Eventuelle timer som utgår p.g.a uforutsette stenginger av bassenget (force majeur, COVID-19 etc.), kan dessverre heller ikke refunderes eller tas igjen.
I prinsippet er det ingenting i veien for å starte med babysvømming direkte etter fødselen. Her vil vannets temperatur være en bestemmende faktor. De fleste som driver med babysvømming i Norge, setter en nedre aldersgrense på 6-8 uker, og 4 kg. Når babyen er over 4 kg, har den et godt utgangspunkt til å motstå miljøet i et basseng, fettlaget er også nå tykt nok til at det holder på varmen i bassenget. Navlen skal være grodd.
Hvis barnet er prematur anbefales en nedre vekt på minimum 6 kilo, avtal gjerne med legen først. Skal du gå kurs hos meg må babyen være 3 mnd gammel, da vil du få best utbytte av kurset da babyen er kommet godt inn i gode rutiner.
Handikap er ikke til noe hinder for å drive med babysvømming. Tvert imot viser forsøk at en slik aktivitet har en positiv effekt på barna. Hvis du er i tvil, anbefaler vi å ta kontakt med din lege. Vi ber dere også informere om dette under påmeldingen i slike tilfeller.
Gjennom fysisk aktivitet, som leker og sang i vannet stimuleres huden og blodomløpet i kroppen. Vannet gir følelse av velvære og former bevegelsene.
En koselig og morsom familieaktivitet, der foreldre og barn er sammen i bassenget. Babysvømmingen skal være på barnets premisser dvs. at en skal aldri tvinge barnet til å gjøre noe det ikke liker. Ved å skape hygge med sang og lek i vannet, er vi med på å stimulere barnet. Det er også mye som tyder på at det er gunstig for den motoriske utviklingen, samtidig som det er stimulerende for hjerte og lunger. Vi lærer også barnet respekt for vannet!
Nei, babysvømming er ikke farlig.
Frem til i dag har det ikke vært ulykker direkte relatert til babysvømming i Norge. Flere tusen babyer har deltatt i slik aktivitet. Vi anser glatte gulv som det største risikomoment ved babysvømming i tillegg til bilturen til/fra bading.
Babysvømming er ikke et dykkerkurs, dette er dessverre noe mange foreldre har missforstått. Når babyen er klar for det, vil den selv ta initiativ til å dykke under. Vi vil derfor ikke unødvendig fremkalle dykkerefleksen på våres kurs, men heller lære babyen bevist å holde pusten. All konkurranse og krav om prestasjoner er bannlyst.
Litt om dykkerefleksen:
Dykkerefleksen er medfødt, men avtar etter ca 6mnd, meningen med refleksen er å hindre fremmede væsker å nå svelget.
Dykkerefleksen virker på den måten, at om det kommer fremmede væsker (dvs. alt annet enn morsmelk og andre fysiologiske væsker) ned på området omkring strupelokket, slår dette seg sammen og blokkerer luftrøret. En ganske stor refleksreaksjon vil da følge etter.
Hjertefrekvensen blir senket til nesten halvparten, blodtrykket forhøyes, svelgningsbevegelser, armer og ben rører seg rytmisk slik at blodet omfordeles fra armer og føtter til livsviktige organer som hjerte og hjerne. Refleksen har derfor som hensikt å spare oksygen til man kommer opp til overflaten igjen.
Forberedelsene før babysvømming starter allerede i hjemmet.
En forberedt baby vil raskere kunne få glede av babysvømming i basseng. Dette er selvfølgelig også svært individuelt, men vi anbefaler de fleste til å starte med noen av punktene vi har listet under.
Å starte i en badebalje eller et badekar hjemme, er god forberedelse. Senk gjerne temperaturen ned til 32-34 grader, slik at barnet venner seg til bassengtemperaturen. I badebaljen er det ikke nødvendig med masse vann fra start av,men bare det å ligge på ett vått håndkle i bunnen av baljen er god nok start for den lille babyen.
Litt forsiktig vannsprut, en våt vaskeklut eller en badeleke gjør barnet nysgjerrig. Når barnet kan sitte uten støtte, er det god trening å la det leke med dusjhodet selv. På den måten blir det vant til vannet.
Å dusje sammen med babyen er også bra, babyen tilvennes da å få litt vann over hodet. Husk å ta det i rolig tempo og vær forsiktig, babyen kan være glatt å holde.
La aldri babyen være alene eller uten tilsyn i badekaret eller dusjkabinettet. Dykk aldri barnet under vann hjemme.
Besøk gjerne en svømmehall, om det er mulig. Det kan være mye støy i en svømmehall, så det er lurt med et besøk dit så får dere se å kjenne litt på babyens reaksjon.
Ja, men undervannsbilder er ikke inkludert i kurspakken. Grunnen for dette er at enkelte kursdeltakere ikke føler seg klar (kanskje mistet noen kursganger grunnet sykdom, ikke kan møte på foto-dagen, etc), samt at det opptar en hel kursdag. For at ikke noen skal føle seg presset eller utenfor har vi derfor valgt at bilder kan ordnes utenom den ordinære pakken. Vi bruker Tor Inge Leidland som er en dyktig undervannsfotograf til våre undervannsbilder, mer om han kan du lese her på www.ti-leidland.no
Ta et ekstra håndkle med. Stelleveske, badeklær, evt. drikkeflaske, mat (banan, drikkeyogurt eller liknende til barnet). Barnet er ofte veldig sulten etter svømminga.
Badebukse som er tett rundt lår og mage (finnes å kjøpe i vår nettbutikk).
Alternativt badebleie (dette er et dårligere alternativ med tanke på miljøet).
Når barnet er så gammelt at det kan stå og gå, er det lurt ta på det antiskliesokker, Det kan være glatt på det våte gulvet i svømmehallen.
Under ser du eksempler på badebleie og antisklie sko.
Når barnet har feber, diaré, oppkast, meslinger, brennkopper, vannkopper, mollusker, øyekatarr eller andre smittsomme sykdommer. Du kjenner selv best ditt barn, men er du i tvil kontakt fastlegen din.
Grunnleggende vanntilvenning, gjøre babyen kjent og glad i vann. Vi fokuserer på det lille sjarmtrollet og gir det masse oppmerksomhet og ROS. Bruker sanger og teller for å forberede babyen på hva som skal skje. Husk at dette er IKKE et "dykkerkurs".
Passer både for de som tidligere har deltatt på babysvømming eller aldri gått kurs. Her er det mye sang og barnet er i fokus hele tiden. Bruker sangen til å leke oss gjennom enkle øvelser som barnet mestrer selv,de blir trygge i vannet. Enkelte ganger hender det at barnet kanskje bare vil gjøre sine egne ting og det skal man lytte til. Her er alt tilrettelagt på barnets premisser, det skal være kjekt på kurs og en skal ALDRI tvinge barnet til noe det ikke har lyst til selv.
Vi synger enkle barnesanger som barnet kjenner igjen. Øver på crawl beintak,hopper fra kanten og lærer barnet å bruke bassengkanten ved å komme seg opp og ned i bassenget. På denne måten blir de tryggere på seg selv og blir også fortrolige med å få vann i ansiktet. Denne aldersgruppen kan til tider være krevende. Som foreldre er det derfor viktig at barnet selv får være med å bestemme hva, hvor og når det vil ta del i det som skjer på kurset - å pushe barnet hjelper ikke. Barnet vokser på å mestre selv og blir trygge i vannet. Enkelte ganger hender det at barnet kanskje bare vil gjøre sin egen ting og det skal man lytte til og selvfølgelig gjøre.
Dette er en viktig alder hvor man som forelder bør ta tak i det med å få barnet sitt tryggere,gladere og flinkere når man er i vannet. Alle barn skal ha svømming på skolen så vær tidlig ute og lær barnet ditt å bli trygg i vann, svømmeferdigheten kommer av seg selv etter hvert. Vi øver på rygg/mage flyt, å svømming alene med flytepinne, hoppe fra kanten. Barnet må følges av en voksen. Kurset passer også om barnet sliter med vannskrekk.
Vi øver på rygg/mage flyt, crawl svømming, stuping og dykking etter dykkepinner. På dette kurset blir dykkermasken brukt. Målet er å lære barnet crawl svømming. For de som sliter litt med vannskrekk eller henger litt etter i svømmeundervisningen på skolen anbefaler vi dette kurset på det varmeste.Barnet må følges av en voksen i bassenget.
Alderstrinn for kurset er kun veiledende,ta kontakt dersom du er i tvil om hvorvidt kurset passer for ditt barn.
Passer perfekt dersom du ønsker at ditt barn skal bli mest mulig svømmedyktig for alderen. Kurset er tilrettelagt for barn som sliter med svømming i skolen hvor de "henger" litt etter. På kurset går vi gjennom de ulike svømmeteknikkene som bryst, crawl og rygg. For å gå dette kurset er det viktig at barnet kan holde seg flytende og "kan" litt svømming fra før.Barnet følges av en voksen i bassenget. Alderstrinn for kurset er kun veiledende, ta kontakt dersom du er i tvil om hvorvidt kurset passer for ditt barn.
Passer for både førstegangsfødende og flergangsfødende. Vanntrening er en perfekt treningsform for gravide, spesielt om du sliter med rygg- eller bekken plager. Treningen kan egne seg for gravide med lette rygg- og bekkenplager. Forskningsstudier fra Sverige viser at vanngymnastikk kan redusere ryggplager for gravide.Det varme vannet mykgjør muskulatur og gjør det lettere å jobbe med kroppen.
Motstand i vannet gir fin styrketrening samtidig som treningen er skånsom.
Vektløsheten i vannet gir leddene avlastning og er særlig gunstig for gravide med rygg-/bekken plager.
Alle barnehager kan søke fylkesmannen om midler for vanntilvenning og svømmeopplæring for barn i alderen 4-6 år. Kunnskapsdepartementet tildeler midler for å stimulere kommunene til å gjøre en ekstra innsats rettet mot barns svømmeferdigheter.
Barnehagens ansatte følger barna fram og tilbake til svømmetimene, og har ansvar for barna i garderoben. Underveis i svømmetimen hjelper barnehagens ansatte de som må på do eller trenger annen ekstra oppfølging. All undervisning vil holdes av Squatina sin instruktør. Målet for svømmeopplæringen er at alle barna skal bli trygge i vannet gjennom vanntilvenning samt å ha det gøy i vannet.
Vil du stå på venteliste ?Vi prioriterer først de kurs og produkter med lengst venteliste. Du blir også den første som blir varslet. Vennligst legg inn en gyldig e-mail.
Å stå på venteliste er selvfølgelig ikke bindene
Logg inn
Registrer
Vi bruker cookies på vår nettside for å gi deg den beste opplevelsen av vår side, samt gi oss nyttig og nødvendig informasjon om våre kunder. Ved å bruke vår side samtykker du til bruk av cookies.OkNeiPrivacy policy
Du kan trekke tilbake samtykket ditt når som helst ved å bruke knappen Tilbakekall samtykke.Tilbakekall samtykke.